4 Responses to “Ilmoitusluontoista asiaa”

  • Minä tein joskus tosi usein tomaattikeittoa! Se on ihanaa! <3 Nykyään teen sen ihan mututuntumalla. Itekin oon ajatellut, että vähentäisi lihaa (mutta viimeksi tänään söinkin sitten pekonia, hups). Ja yhtäkkiä rupesin vaan juomaan kahvia, vaikka en oo pitkään aikaan yhtään tykänny, ja nyt se maistuu NIIN hyvältä. Se vaan vie multa ruokahalun, että muistan vasta illalla syödä. :/

    Hirveä avautuminen. Mutta tosiaan lähti siitä, että itsekin olen ajatellut etsiä jotain hyviä kasvisruokaohjeita. :–D

    …Joo meen nukkumaan.

    (Ja mulla näemmä sarjakuvanlogit-kommentit menee roskapostiin. ö__ö)

  • @Melmolly:

    Itselläni oli tarkoituksena keitellä porkkanasosekeittoa tässä jossain välissä, mutta huomasin, että iso osa porkkanoista tuli naposteltua tikkuina jogurttikastikkeen kanssa. Hupsii.
    Viime aikoina olenkin vain sitten kokeillut ns. tavisruokaohjeita, joihin olen sitten vain korvannut jauhelihan soijarouheella, esmes juuri viime viikolla tuli syötyä melkein joka päivä soijarouhe-makaronilaatikkoa. Ehkä tällä viikolla sitten pastasoosia soijarouheella ja vihanneksilla (sipulilla, porkkanalla ja kesäkurpitsalla pääsee jo aika pitkälle).

    Onneksi sallin itselleni kananmunat ja maitotuotteet, koska muuten olisin ihan lirissä.

    Ihan hyvää tämä on kyllä tehnyt, kukkarolle varsinkin, mutta huolissani olen raudan saamisesta — ratkaisuna onkin siis pinaatin ja rautatablettien syöminen.

  • Jepjep. Vihreistä pavuista ja härkäpavuista kai saa myös rautaa aika mukavasti (ja varmaan muistakin pavuista?). Mun pitäis kiinnittää nyt huomiota ruokavalioon, kun ollut aika epäsäännöllistä ruokailu ja muutenkin epämääräistä. :/ Onneksi koululla tulee syötyä ainakin 2-3 kertaa viikossa, niin ei tarvii miettiä. Olin muutama vuosi sitten ehkä puoli vuotta (en siis kovin kauaa jaksanut), niin etten syönyt mitään lihaa (maitoa ja kananmunia kyllä kulutin), niin silloin tein sellaisia kananmunalettuja aika usein. Muistaakseni parikananmunaa ja 1-2 rkl venhäjauhoa ja olisiko vähän maitoa tullut ja joku teelusikallinen suolaa. Ja sitten höyrytin vihanneksia (porkkanaa, parsakaalia ja kukkakaalia pääasiassa) ja rullasin sitten siihen lettuun. Tykkäsin kyllä. Voisi joskus taas koittaa.

    Entinen kämppis teki tosi hyvää soijakastikessa (ei soijarouheesta vaan -paloista), mutta en oo tullut kysyneeksi reseptiä. Maistui melkein kanakastikkeelta, ihan tosi hyvää. Oon vaan niin laiska tekemään ruokaa nykyään…

  • @Melmolly:

    Pitääkin muistaa visiteerata papu- tofu- ja soija-osastoilla seuraavan kerran kun käyn kaupassa. :-)