• Huomauttelusta

    tammikuu 13th, 2015

    080115
    ”I have some advice for social interacting.”

    ”Do NOT make remarks of other people’s eating.”

    080115_2
    ”First of all, it is not polite.
    Second, every person has a right to feed and nourish themselves as they see fit.
    Third, you really can’t be sure what you trigger.”

    Many people can have an eating disorder.
    One can’t always see it outside.

    HEALTHY? SICK? SICK? ??? WHAT?

    080115_3
    Following comment…

    ”Are you seriously going to eat all that?”

    …Can spark following behaviour:

    ”You sure did take your time in the loo!”
    ”I feel a little sick…”

    Thinking: ”I feel a tad woozy… Today I’ll only drink a sip of water and eat one sunflower seed…”
    080115_4
    ”Also, making remarks of small amount of food or dietary habits is not polite.”

    ”Yeah, but how about HEALTH!”

    ”That is still person’s own business. There is no moral obligation to be healthy.”
    080115_5
    ”Pfft, you are just over sensitive. And fat.”

    ”And you have a small dick, and even that grows between your shoulders.”

    ~*~

    Kirjoittajan nootti: Se joka on oikeasti huolissaan toisen ihmisen terveydestä, voi ottaa tämän sivuun ja kysyä tämän terveydentilasta.
    Jos joku kahvipöydässä rohmuaa kaikki pikkuleivät, on kyse enemmän käytöstavoista, ei syömistavoista.

    Author’s note: The one who is genuinely concerned of other person’s health can take the person aside and ask about their health situation.
    If someone hogs all the cookies at a party, then it is more of a manners problem, not an eating problem.

    ~*~

    Kirjoittajan nootti II: Jälkikäteen ajatellen, toisen mulkusta tai sen koosta puhuminen on suhteellisen lapsellista ja vahvistaa sitä käsitystä, että toisen ihmisen sukupuolielimet tai niiden koko merkkaisivat jotenkin ihmisen paremmuutta tai huonoutta – mikä ei ole tietenkään totta. Vastaavaksi – ja toivottavasti paremmaksi – huomautukseksi voisi sopia paremmin ”ja sulla näyttää olevan harteiden välissä silkkaa paskaa”, jos toinen ihminen tulee arvostelemaan ruokavalintoja tai annoskokoa.

    Author’s note II: Thinking this afterwards, using other person’s dick or dick size is relatively childish and validates the idea that other people’s genitalia or size makes them either better or worse people, which is not true. As an alternative – hopefully a better – comeback one could use: ”And you seem to have only shit in between your shoulders”, in case of anyone making remarks of food choices or portion sizes.

    4 Responses to “Huomauttelusta”

  • Tää on ihan tosi. Toisen ruokavalioo saa kommentoida vain jos tietää tyypin tarpeeks hyvin/huoleen on oikeesti aihetta JA jos tiedät tavan, jolla aihe on hyvä ottaa puheeksi. Ruokavaliovaikeuksia ja syömishäiriöitä ja ties mitä on niin paljon ja ne ilmenee eri ihmisissä niin eri tavoin, että olettaminen on pahin asia mitä voi tehdä.

    Diggaan ku jaksat päivitellä näin useesti ja tämmösistäkin aiheista! Jatka. c:
    (Toi viimenen heitto on varmaan pakko laittaa muistiin koska niin nasevan täydellinne kommentti.)

  • @Skjere: Mä päivitän (nyt) usein vain siksi, että mulla on paska flaksi työvuorojen suhteen — menevät tosi usein sivu suun, ne vähät mitä on tarjolla. Kiitos kivasta kommentistasi!

    Ps. Tajusin jälkikäteen, että mulkun koosta huomauttelu on aika lapsellista, mutta toisaalta anonyymillä pallopää-hahmolla ei ollut sen parempia argumentteja.

  • NIIN TOTTA.

    Tästä tuli mieleen, että on ylipäätään ärsyttävää kun joku kommentoi syömistä, oli kyse sitten terveyteen liittyvistä seikoista tai sitten ruokailutottumuksista noin muuten.

    Koin karvoja nostattavaa raivoa eräässä roolipeli-miitissä, kun tapamme mukaan olimme porukassa mäkkärissä syömässä. Seurassamme oli muuan wannabe vegaani/kasvissyöjä/mikälie kaveri joka istui vieressäni kun ahdoin nälissäni hampurilaista naamariini. Koko sen ajan, kun söin hampurilaista, tämä muuan henkilö valitti, solvasi ja paheksui kovaan ääneen sitä, miten minä voin syödä sellaista p*skaa. (Vastaukseni oli vihainen, suu täynnä ruokaa mylväisy ”TÄÄ ON HYVÄÄ P*SKAA.”)
    Myöhemmin koko porukka joutui sitten tämän yhden ihmisen takia viettämään puolet miittipäivästä etsien pizzeriaa josta saa vegaanista pizzaa…

    Mutta tosiaan kannattaa miettiä millä tapaa ottaa kantaa toisen syömistottumuksiin. Anoreksiaa ja sitä edeltänyttä ahmimishäiriötä sairastaneena voin sanoa että näiden asioiden käsittelyä ei ainakaan auta törttö kommentointi. Itse paranin syömisongelmistani erikseen pyytämäni avun ja kannustuksen avulla.

    En vieläkään itse ole mikään malliesimerkki mitä syömiseen tulee, mutta auta herra sitä parkaa joka tulee asiasta losauttelemaan ilman että olen erikseen mielipidettä pyytänyt. :’D Syön mitä syön, kehoni on temppelini ja niin edelleen.

  • @Fjalle: Kuka tahansa tiettyä ruokavaliota raivokkaasti noudattava ja siitä paasaava voi kyllä ärsyttää. Sinänsä ymmärrän kasvissyöjien/vegaanien eettiset syyt, kun taiteilen välillä silläkin puolella (olen siis varsinaisesti sekasyöjä, mutta pidän vegaanipäiviä), mutta kai kaikki nyt tajuaa, että ei ole kivaa porukalle, kun yksi tuomitsee syömisiä vieressä. Myöskään en pidä sitten niistä ihmisistä, jotka kutsuvat vegaanin illalliselle vaikka kotiinsa ja sitten ovat ihan että ”oho, ei sulle nyt ole mitään kun laitettiin salaattiinkin tota vuohenjuustoo”. Mutta siis joo, ihmeellinen paasaaminen oman ruokavalion puolesta/toisten ruokavaliota vastaan ottaa päähän, varsinkin kun mielipidettä ei olla kysytty.